Pressemeddelelse

Blue Ocean Robotics er kåret til Europas suverænt bedste robotvirksomhed i kategorien “Professionelle servicerobotter”

I dag bliver Blue Ocean Robotics kåret som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionelle (B2B). Det er det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan der står bag kåringen, og som hædrer virksomheden for dets arbejde med især UVD Robots, men også robotterne fra GoBe Robots og PTR Robots. Med de selvkørende desinfektionsrobotter har servicerobot-specialisterne fra Odense, Danmark, vakt global opsigt med den gennemprøvede virusdræber-løsning, der nu er i fuld sving med at redde menneskeliv hver eneste dag i over 50 lande.

Pandemien i 2020 har i høj grad sat fokus på, hvilken rolle professionelle servicerobotter kan spille, når vi skal beskytte mennesker mod smitte og infektioner. Hvad enten det er på hospitaler, plejecentre og skoler, eller det er i andre sammenhænge med stor trafik af mennesker som lufthavne, hoteller og butikscentre samt i fødevare- og medicinalindustrien, så giver det mening at bruge robotteknologi til at gå forrest og sikre rene og trygge omgivelser for alle de, der færdes i bygningerne.

Blue Ocean Robotics er Europamestre i udviklingen og kommercialiseringen af servicerobotter

Det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan har stor ekspertise i at identificere nye teknologiers vækstpotentiale og udbredelse globalt. Netop dét felt har Frost & Sullivan fokuseret på i 60 år. Det er således på baggrund af en detaljeret analyse af markedet for professionelle servicerobotter, at Frost & Sullivan er kommet frem til, at selskabet Blue Ocean Robotics er Europamestre i udviklingen og kommercialiseringen af servicerobotter. De seneste data fra International Federation of Robotics viste en årlig vækst i antal solgte servicerobotter generelt på 61 procent, svarende til et totalt salg på 271.000 robotter solgt på det globale marked. Trods ganske megen turbulens på det globale marked i disse måneder, forventer Blue Ocean Robotics omvendt en kraftig fire-cifret vækst i procent i sit samlede salg i 2020.

Prisen fra Frost & Sullivan fremhæver Blue Oceans Robotics’ evne til at omsætte en udfordring med fx hospitalsinfektioner til en succesfuld robotløsning, der aktuelt gør en stor forskel i kampen mod corona virussen. Med datterselskabet UVD Robots har robot-venture-fabrikken realiseret et produkt, der adresserer et kolossalt globalt behov for desinfektion og forebyggelse af infektioner og smitte, også den dag, corona virussens hærgen er klinget af. 

“Blue Ocean Robotics’ flagskib, UVD Robots, gør det i høj grad muligt for hospitaler at reducere spredning af sygdomme ved at dræbe 99.99 % af bakterier og mikroorganismer,” fortæller Rohit Karthikeyan, industrichef hos Frost & Sullivan. “Det er den første og eneste autonome mobile robot, der desinficerer en række overflader ved hjælp af UV-C lys, hvilket gør den overlegen sammenlignet med konkurrerende løsninger. Som en unik feature, kan UVD Robotten styres med en tablet,” afslutter Karthikeyan. 

CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, er begejstret for anerkendelsen fra Frost & Sullivan.
”Den nye titel er en glædelig cadeau til vores medarbejdere og for alt det hjerteblod, passion og drive de dedikerer til at skabe innovation, udvikling og kommerciel succes. Vi er samtidig også enormt stolte af at bringe robotter på markedet, som ikke bare er med til at løse verdens problemer med global opvarmning og bekæmpelse af multiresistente bakterier og vira som eksempelvis coronavirus, men som også i en forretningssammenhæng er en god investering for vores ejere,” konstaterer Claus Risager. 

Løsningen fra UVD Robots kombinerer autonom robotteknologi med ultraviolet lys. UVD-robotten kan eliminere 99.99 % af alle bakterier inden for 10-15 minutter på f.eks. en patientstue. Ved at bruge UVD-robotten hver eneste gang der gøres rent, kan den generelle forekomst af bakterier reduceres ganske kraftigt. Det dokumenterer både forskning, tests og erfaringer i praksis på hospitaler i flere lande, heriblandt i Italien:

"Før vi fik UVD-robotten var seks af hospitalets læger på vores hospital i Sardinien blevet smittet med coronavirus. Siden vi begyndte at bruge robotten for to måneder siden til at desinficere, har vi ikke haft et eneste tilfælde af COVID-19 blandt hverken læger, sygeplejersker eller patienter," fortæller Christiano Huscher, chefkirurg hos Gruppo Poloclinico Abano, som driver en række privathospitaler i Italien. 

Om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger autonome mobile robotter til servicesektoren inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug.  Porteføljen af robotter omfatter UVD Robots – en UV-C desinfektionsrobot, der reducerer hospitalserhvervede infektioner, GoBe Robots - en telepresencerobot, der reducerer rejsetid, omkostninger og CO2- udledning, og PTR Robots – en forflytnings- og rehabiliteringsrobot, der gør arbejdet lettere for plejepersonale og forbedrer deres arbejdsmiljø. Robotterne udvikles med udgangspunkt i et virkeligt problem, og de tages fra idé-stadiet over design-, udviklings- og kommercialiseringsfaserne hele vejen til scale-up. Mens hver robot markedsføres under sit eget, unikke brand-navn, udvikles, produceres og kommercialiseres alle robotterne via genbrug af generiske teknologi- og forretnings-komponenter. Blue Ocean Robotics er verdens første Robot Venture Factory.

OperatingTheatre_ Ospedale di Civitavecchia (2)

Løsningen fra UVD Robots kombinerer autonom robotteknologi med ultraviolet lys. Opfindelsen reducerer den generelle forekomst af bakterier og vira. Det viser både forskning, tests og erfaringer i praksis på hospitaler, heriblandt i Italien: "Før vi fik UVD-robotten var seks af hospitalets læger på vores hospital i Sardinien blevet smittet med coronavirus. Siden vi begyndte at bruge robotten for to måneder siden til at desinficere, har vi ikke haft et eneste tilfælde af COVID-19 blandt hverken læger, sygeplejersker eller patienter," fortæller Christiano Huscher, chefkirurg hos Gruppo Poloclinico Abano, som driver en række privathospitaler i Italien. 

Prisvindende Blue Ocean Robotics:

2020
Sejr til Blue Ocean Robotics i den europæiske robotindustris pris, “euRobotics Tech Transfer Award, 2020”.
Blue Ocean Robotics kåres som ”Minicorn” og dermed som en af de 10 mest lovende teknologivirksomheder i Danmark af det internationale analysehus Tracxn. 
Blue Ocean Robotics kommer med på Tech Tour Growth 50, som er en liste over Europas førende super-scale-up virksomheder i tech-industrien.

2019
Blue Ocean Robotics vandt en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019
Blue Ocean Robotics er finalist i konkurrencen om at blive Årets Robotvirksomhed i Danmark
Technology Denmark hædrer Blue Ocean Robotics for deres bidrag til Virksomhedspagten om at tiltrække og udvikle talenter
Blue Ocean Robotics kåres som Børsen Gazelle for 3. år i træk

2018

Blue Ocean Robotics kåres som Børsen Gazelle for 2. år i træk

2017

Nordic Startup Award: CEO of stifter af Blue Ocean Robotics, Claus Risager, nomineret ved prisfesten som Founder of the Year
Blue Ocean Robotics kåres som Børsen Gazelle

2016

Blue Ocean Robotics er med i top 3 i Startup World Award for UVD Robots på AUTOMATICA Messen i München
Blue Ocean Robotics er med i “20 Most Promising Robotics Solution Providers 2016”, udarbejdet af CIO Review 

 

_______For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Merima Cikotic, Head of PR & Marketing  
T:  +45 7199 5606 | E: mc@blue-ocean-robotics.com

Hent fotos her.
English version of the Press Release is here
Følg Blue Ocean Robotics her

 

Newsletter Signup Read more

Sign up for our newsletter today