Pressemeddelelse

Blue Ocean Robotics kåret som vækstkomet i Europas tech-industri

Tre succesfulde danske teknologivirksomheder stikker op i mængden blandt Europas tusindvis af teknologivirksomheder. Det er Blue Ocean Robotics i Odense samt Peakon og Pleo. De udmærker sig ved at have præsteret en stejl vækst og ved at være ”super-skalerbare”, så potentialet for meget mere vækst i den grad er til stede. Topvirksomhederne er udvalgt på baggrund af objektive vækstparametre, hvorefter en dommerkomite bestående af 25 topledere fra internationale investeringsfonde har vurderet hvert selskab nøje.

Der er igen international hæder til danske Blue Ocean Robotics, der som en effektiv innovationsfabrik indvinder nyt robotland med sine servicerobotter. I nat blev selskabet anerkendt som en af Europas 50 førende super-scale-up virksomheder. Denne liste rummer altså de allerhurtigst voksende venturekapital-finansierede techvirksomheder i Europa. I alt er 430 europæiske techfirmaer blevet gennemlyst. Det handler om at identificere  de tech-virksomheder, der betragtes som hotte emner til at blive de næste store succeser, exitter eller børsnoteringer.

For overhovedet at komme i betragtning på Tech Tour Growth 50 listen skal teknologiselskaberne have en årsomsætning på mere end 10 millioner euro samt have rejst mere end 20 millioner euro i vækstkapital, ligesom værdiansættelsen af selskabet skal være mindst 100 millioner euro. Den årlige vækstrate skal desuden være mindst 80 procent de forløbne 3 år.

”Europas blomstrende tech-sektor har i 2019 præsteret endnu et rekordår - med hensyn til kapitalrejsning, jobskabelse og nye unicorns. Vi ser, at mange af de iværksættere, der har lavet exits, vender tilbage til økosystemet nu blot som investorer, alt imens forskellige offentlige tiltag også har øget deres bestræbelser på at stimulere innovation. Det er spændende at se, at teknologiselskaber fra et lille land som Danmark leverer helt enestående resultater. Det er en fantastisk illustration af, hvilken udvikling vi kan se frem til også fremadrettet i den europæiske teknologibranche,” siger William Stevens, administrerende direktør, Tech Tour.

Servicerobotter med heftig ekspansion
Tech Tour har siden 1998 sat spotlys på cremen af Europas tech-industri. I slutningen af marts 2020 på Tech Tour Growth Forum i Geneve snævres dette års top 50 felt helt ind, når dommerkomiteen udpeger de to absolut bedste på listen, baseret på deres fremdrift, resultater og den forskel, de gør på markedet. Hidtil er det ikke lykkes danske selskaber at komme på sejrsskamlen her.


”Jeg er stolt af, at vi som international frontløber inden for servicerobotter, er kommet igennem nåleøjet til Tech Tours vækst-liste. Denne store anerkendelse af vores resultater og vækstpotentiale ser jeg som en stor cadeau til os alle i Blue Ocean Robotics. Vi har læst markedet rigtigt og vi har leveret en heftig ekspansion de senere år. Med den start, vi har fået på 2020, bliver væksten endnu vildere i år,” konstaterer CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

40 af de 50 selskaber på top 50 listen er startet inden for de seneste 10 år. I gennemsnit har selskaberne 12 aktive investorer og tilsammen har de 50 selskaber 607 private investorer som medejere. Investorerne har indskudt sammenlagt fire milliarder euro i de lovende teknologivirksomheder.

Konkurrencen Tech Tour Growth får opbakning fra den europæiske investeringsbank Bryan, Garnier & Co samt fra den schweiziske kanton Vaud.


Tech Tour Growth 50 2020 (selskaber med grøn farve indgår i TTG50 for første gang).

Growth Tech Tour 50
 

Medlemmer af dommerkomiteen i Tech Tour Growth
Ross Ahlgren Kreos Capital Ian Marsh DN Capital
Matthias Allgaier Summit Partners Alex McCracken Silicon Valley Bank
David Bateman Harbert European Growth Capital Dominique Megret Swisscom
Rachel Clemo Highland Europe Falk Mueller-Veerse Bryan, Garnier & Co
Remy de Tonnac ETF Partners Alain Nicod VI Partners
Roland Dennert Cipio Partners Per Nordlander Verdane Capital
Malcolm Ferguson Octopus Investments Ted Persson EQT Ventures
Alexander Galitsky Almaz Capital Seth Pierrepont Accel Partners
Anne Glover Amadeus Capital Partners Dominic Reardon Eight Roads Ventures
Nick Kalliagkopoulos Prime Ventures Markus Roithmeier Zobito
Maximilian Kempken btov Partners Pekka Santeri Mäki 3TS Capital Partners
Juha Lehtola Tesi Morgan Seigler TA Associates
Sven Lingjaerde Reference Capital    

 
_______


For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Merima Cikotic, PR & Marketing Manager 
T:  +45 7199 5606 | E: mc@blue-ocean-robotics.com

Om Blue Ocean Robotics: Prisbelønnet Robot Venture Factory
Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Hent fotos her.
English version of the Press Release is here

 

Newsletter Signup Read more

Sign up for our newsletter today