Pressemeddelelse

Danske UVD Robots vinder international designpris

UVD-robotten fra Odense stikker op i mængden med sit design. En jurygennemgang af 10.000 produkter og deres design hædrer den selvkørende danske desinfektionsrobot UVD Robots fra servicerobotvirksomheden Blue Ocean Robotics. 

iF International Forum Design GmbH, der hvert år siden 1953 har kåret verdens designvindere i sin prisuddeling med deltagere fra 60 lande, fremhæver i år et dansk produkt blandt de 10.000 indstillede produkter. Der er tale om verdens første tredje generations desinfektionsrobot fra UVD Robots,  anerkendt som førende inden for desinfektion og med en andel på over 75% af verdensmarkedet. 

UVD Robots uskadeliggør 99,99% af bakterier og vira

Robotten kører autonomt rundt i bygninger og bruger UV-C lys, der uskadeliggør 99,99% af bakterier og vira på overflader og i luften inden for 10 minutter. Lyset ødelægger DNA- og RNA-strukturer i mikroorganismer, inklusive coronavirus, hvilket bremser smittespredning. UVD Robotten er oprindeligt designet til at bekæmpe hospitalsinfektioner generelt, men under pandemien er den også blevet brugt på plejehjem, hospitaler, skoler, lufthavne, flyselskaber, hoteller, butikscentre samt af fødevare- og medicinalindustri i 60+ lande, herunder USA.

UVD Robots er en robotteknologi, som Blue Ocean Robotics var først i verden til at udvikle i tæt samarbejde med flere danske hospitaler. Siden er både design, brugergrænseflade, elektronik og funktionalitet blevet videreudviklet og forfinet. Designmæssigt er den omkringkørende robot udformet i et meget kompakt og slankt design med runde hjørner, som gør, at den fleksibelt kan navigere rundt selv i trange omgivelser.

"I Danmark bruges desinfektionsrobotterne især på hospitaler, skoler og i butikscentre. Det globale markeds interesse for den dansk designede UVD Robots, der oprindelig er udviklet til generel forebyggelse af hospitalserhvervede infektioner, er vokset kolossalt under covid19-pandemien. Vi har en stærk tradition for godt og intuitivt design her i Danmark, og vi oplever, at selve udformningen og brugeroplevelsen af vores produkter er en afgørende faktor for, at kunderne foretrækker vores teknologi", siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Om UVD Robots

UVD Robots er en dansk virksomhed, som er etableret i Odense baseret på et succesfyldt udviklingsprojekt mellem Odense Universitetsospital og Blue Ocean Robotics, som resulterede i UV desinfektionsrobotten. UVD Robots leverer effektive og automatiske desinficerings-løsninger til hospitaler og kunder indenfor sundhedssektoren. Anvendelse af UVD robotter på hospitalsstuer, patientstuer og operationsstuer er med til at redde patienters liv ved reducere hospitalserhvervede infektioner og sænke hospitalernes omkostninger. UVD robotten er blevet testet klinisk og verificeret på Odense Universitetshospital og på uafhængige mikrobiologiske laboratorier.

Om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger autonome mobile robotter til servicesektoren inden for sundhed, hospitality og byggeri.  Porteføljen af robotter omfatter UVD Robots – en UV-C desinfektionsrobot, der reducerer hospitalserhvervede infektioner, GoBe Robots - en telepresencerobot, der reducerer rejsetid, omkostninger og CO2- udledning, og PTR Robots – en forflytnings- og rehabiliteringsrobot, der gør arbejdet lettere for plejepersonale og forbedrer deres arbejdsmiljø. Robotterne udvikles med udgangspunkt i et virkeligt problem, og de tages fra idé-stadiet over design-, udviklings- og kommercialiseringsfaserne hele vejen til scale-up. Mens hver robot markedsføres under sit eget, unikke brand-navn, udvikles, produceres og kommercialiseres alle robotterne via genbrug af generiske teknologi- og forretnings-komponenter. Blue Ocean Robotics er verdens første Robot Venture Factory.

 

 

_______


For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Camilla Almind Knudsen, PR Coordinator
T:  +45 6110 0274 | E: cak@blue-ocean-robotics.com

Hent fotos her.
English version of the Press Release is here
Følg Blue Ocean Robotics her og UVD Robots her

 

Newsletter Signup Read more

Sign up for our newsletter today